?

 2009.02.21. 09:44

A nagy kérdés az, hogy van-e ma Magyarországon romakérdés.

Mostanában egyre többet hallani a különböző médiumokban erről a témáról, ugyanakkor nincs pontosan definiálva, hogy mi is ez. Az tény, hogy Magyarországon jelentős létszámban vannak jelen a kisebbségek, legtöbben pedig a romák. Az is köztudott, hogy óriási tömegek élnek mély szegénységben. Ezt a két megállapítást nagyon sokan kapcsolják össze: roma=szegény, szegény=roma, megélhetési bűnözés=romabűnözés. Holott a valóság ettől sokkal összetettebb.

A blog célja, hogy erről beszélgessünk. Miért van az, hogy a romák sokkal nagyobb része él mélyszegénységben, mint a magyaroknak; miért alakultak ki negatív sztereotípiák velük szemben; valamint, hogy mit tehetnénk mi azért, hogy ne legyen etnikai megosztottság Magyarország polgárai közt.

A bejegyzés trackback címe:

https://romakerdes.blog.hu/api/trackback/id/tr48956111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scarfaceroma 2009.03.02. 01:56:46

SZerintem nem az a kérdés,hogy van-e cigánykérdés,hanem az,hogy milyen úton halad!

Jamilah 2009.03.04. 13:33:07

csak jótanács... vagy média vagy médiumok...

amúgy hajrá a bloghoz!
süti beállítások módosítása