Az SZDSZ kezet nyújt a romáknak

 2009.03.09. 08:30

A párt országos tanácsa két hét múlva fogadja el romastratégiáját, mely az általános iránymutatás mellett konkrét intézkedési javaslatokat is tartalmaz majd - fogalmazott az elnök.

A program tartalmáról szólva elöljáróban hangsúlyozta, a közelmúlt tragikus eseményei rávilágítottak a magyarországi cigányság helyzetének megoldatlanságára és a kisebbségi integráció zavaraira. Mindkét területen várat magára az előrelépés - vélekedett Szent-Iványi István.

A pozitív irányú elmozduláshoz az SZDSZ elengedhetetlennek tartja a társadalmi együttélés normáit megsértők elleni súlyosabb fellépést és a beilleszkedni vágyók hatékonyabb támogatását az integrált oktatás- és foglalkoztatáspolitika eszközeivel. Fontos volna emellett az integráció akadályát jelentő cigánytelepek és gettók mielőbbi felszámolása is - emelte ki a politikus. Mindezek megvalósulása érdekében a párt a romaszervezetekkel is egyenrangú partneri viszonyt kíván kialakítani, hiszen a roma civil társadalomnak meghatározó szerepet kell játszania az integráció sikerében - mondta az SZDSZ országos tanácsának elnöke. HírExtra

A Roma Kérdés blog kérdései:

  • A társadalmi normák megsértésének számít-e az oly' sokat alkalmazott "megélhetési bűnözés" fogalma?
  • Amennyiben most kell kialakítani a kapcsolatokat a roma szervezetekkel, minden bizonnyal azt jelenti, hogy eddig nem voltak. Mi ennek az oka és miért most érkezett el az idő a kapcsolatépítésre?
  • Mik az integrált oktatás-és foglalkoztatáspolitika eszközei?

Címkék: szdsz roma cigány szegregáció

A bejegyzés trackback címe:

https://romakerdes.blog.hu/api/trackback/id/tr5988602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása