Gyurcsány Ferenc egy miskolci fórumon arról beszélt, hogy a szegény emberek könnyen a bűn fogságába kerülnek, Magyarországon pedig a legszegényebbek között a legtöbben romák. Bár az emberek türelmetlenek, a felelősség mindkét közösségé, nem a cigányok problémája, vélekedett a kormányfő.

A nagyon szegény ember könnyebben a bűn fogságába kerül; minden kornak megvannak a maga szegényei, a mi korunk szegényei a cigányok, fogalmazott Gyurcsány Ferenc egy csütörtöki miskolci fórumon.

A miniszterelnök azt mondta, a szegény emberek bűnözése egy másfajta bűnözés, nem mérhető össze a középosztály, vagy a felső osztály bűnözésével.

A legszegényebbek között a legtöbben romák, akik magyar emberek, hangsúlyozta. Kifejtette, nagyfokú türelmetlenség van az emberek körében, ezt a cigányok problémájának fogalmazzák meg, a felelősség viszont mindkét közösségé.

A miniszterelnök szerint a Fidesz ebben az ügyben képmutató. "Ha arról értekezik egy pártnak az elnöke, hogy mostanában jelentősen megszaporodott azoknak a bűncselekményeknek a száma, amelyeket romák követtek el, és erről egyetlen statisztika sem áll rendelkezésre, akkor ez nem más, mint szimpla hatalom utáni sóvárgás."

Valamilyen módon a bűnnel azonosította a romákat, "ez galád, tisztességtelen magatartás, szemforgató magatartás", tette hozzá. Nem elég csak a bűnnel keménynek lenni, hanem keménynek kell lenni a bűn okaival szemben is, hangsúlyozta a kormányfő. Index

A romakerdesblog kérdései az adott témához:

  1. Kijelenthető-e hogy korunk szegényei a cigányok, és a cigányok szegénysége más-e mint a nem romák szegénysége?
  2. Milyen az a másfajta bűnözés? A bűnözés ezen típusa érdemel-e büntetést, és ha igen, milyet?
  3. Ha a roma magyar ember, akkor a magyar ember roma? Ha minden roma magyar akkor hogyan különböztetjük meg őket? Ez esetben hogyan lehet kijelenteni, hogy a romák szegényebbek, mint a magyarok?
  4. Mik a bűn okai és milyen megoldást talált rá a kormány?

Címkék: fidesz gyurcsány bűnözés roma cigány szegény bűn

A bejegyzés trackback címe:

https://romakerdes.blog.hu/api/trackback/id/tr64969642

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.02.28. 10:45:48

Cigányútra tévedtünk"Tatárszentgyörgyön agyonlőttek két cigányt, egy ötéves kisfiú is sörétet kapott, hátulról.Esélye sem volt a menekülésre. Ehhez hasonló eset már többször is előfordult, az elkövetők szándéka akkor is egyértelmű volt, kilétük pedig…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.