Az elmúlt hónapok tragikus eseményeire a magyarországi Evangélikus Egyház is reagál. Az erőszakos és brutális bűncselekmények elszaporodása miatt 2009. március 3.-án, kedden este 6-tól a Deák téri evangélikus templomban közös imára hív mindenkit, akiket elborzasztanak az elmúlt hónapok eseményei, "akik bőrszíntől, állampolgárságtól, szociális helyzettől függetlenül" gyászolják az áldozatokat, akik nem értik, hogy az államhatalom miért nem ad választ az elszomorító esetekkel kapcsolatban, akik fontosnak érzik, hogy a környezetükben élőkkel együtt betartsák az együttélés szabályait.


Pál apostol Rómaikoz írt levelének 12. részéből a 21. verset tették meg mottóul az  alkalomra: "Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat jóval!".
A sebek begyógyítására és a közbiztonság javítására hívják fel a figyelmet. A morális erő képes arra, hogy hazánk újra biztonságos lehessen. Nem szabad beletörődni hazánk romlásába, le kell győznünk a rosszat - a jóval! Ebből a célból hivja az embereket kedd estére Ittzés János, elnök-püspök; Dr. Fabiny Tamás püspök; Prőhle Gergely országos felügyelő és Gáncs Péter püspök.

Az írásban is megfogalmazott felhívás jelzés értékű országunk lakosai felé, hiszen az egyik történelmi egyház is megszólalt az ügyben, s a Krisztusi értékekhez ragaszkodva hív fel a morális romlottságra (példának csak településneveket említenek: Nagycsécs, Kiskunlacháza, Veszprém, Tatárszentgyörgy). Nem tér ki sem az áldozatok, sem a bűnelkövetők bőrszínére, nemzetiségére, állampolgárságára; hiszen Isten előtt mindannyian egyenlőek vagyunk. S nincs különbség bűn és bűn között az elkövető vagy áldozat származása tekintetében. Mert nem is ezen van a hangsúly, hanem az országunk közbiztonságának romlásán és a Szentírás útmutatása által lehetséges megjavításán.

Címkék: isten egyház roma cigány biblia evangélikus bűn

A bejegyzés trackback címe:

https://romakerdes.blog.hu/api/trackback/id/tr99973205

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.03.04. 09:12:10

Az emberélet mint kampánytémaA tatárszentgyörgyi gyújtogatás és kettős gyilkosság kapcsán le kell szögezni pár alapvető dolgot. Semmilyen mentség, kifogás nem fogadható el az emberélet elvételére (leszámítva a jogos védelmet, de ez jelen helyzetben nem me…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása