"A hidegháborúhoz hasonló állapot alakult ki, mindenki gyanakszik mindenkire, mindenki utál mindenkit, és senki sem tudja, mi miért történik. (...) Ennél is van lejjebb persze, lehet tömeggyilkosságokat elkövetni, de nem kéne" - mondta az országgyűlési biztos. Hozzátette: nem akar etnikai háborút jósolni.

Az ombudsman szerint elképzelhető, hogy az utóbbi hónapokban történt gyilkosságok nem is etnikai színezetűek, és csak attól váltak azzá, hogy nem lehet tudni, miért pont a cigányokat bántották, és miért pont így. A biztos szerint a parlamenti pártok kezdeményezésére lenne szükség a problémák megoldására, lehetne nemzeti csúcsot is tartani a kérdésben.

Kállai Ernő szerint a roma közösségnek egyetlen esélye van a túlélésre, az, ha a gyerekeket mindenáron az iskolában tartják. Akkor is, ha megalázzák, akkor is, ha szegregálják őket. A felnőttek már közmunkákkal fogják eltölteni az életüket, hacsak nem történik valami csoda a politikai elitben és nem találnak ki egy zseniális programot. De ez nyilván illúzió - tette hozzá.Hírszerző

A romakerdesblognak jelenleg nincs kérdése az adott témához.

Címkék: roma cigány ombudsman szegregáció

A bejegyzés trackback címe:

https://romakerdes.blog.hu/api/trackback/id/tr73976362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása