Magyarországot bírálta Robert Fico miniszterelnök, amiért a szlovák titkosszolgálatokat sejtik a magyarországi romák elleni támadások hátterében. Fico szerint déli szomszédunk a szélsőségesség útjára léphet. "Ha egy országnak komoly szociális és gazdasági problémái vannak, könnyen a "szélsőségesség útjára léphet" - mondta.

Fico attól tart, hogy Magyarország a szomszédai kárára próbálja meg rendezni belső problémáit. "Én nem tehetek a problémáikról, de azt, hogy a magyarországi romák elleni támadások mögött a szlovák titkosszolgálat áll, egyértelműen el kell utasítanom. Az nem lehetséges, hogy valaki úgy próbálja meg elfedni a kisebbségvédelem hiányosságait, hogy példátlan módon Szlovákiára támad" - tette hozzá.

Fico a külügyminisztériumban tartott konferencián a diplomatákat arra kérte, figyeljenek oda a szélsőségesekre, mivel ezek az ország nemzetállami érdekeit veszélyeztetik. Ujszo.sk

Kérdés Fico Úrhoz:

Ki mondta, hogy Szlovákia áll a romák elleni támadások mögött?

Ez egy kicsit abszurd. Szlovákiában biztos annyira minden rendben van, hogy a titkosszolgálat embereinek nincsen feladatuk, ezért átjárnak Magyarországra balhézni. Bár, ha jobban belegondolunk: Fico úr most tényleg elég sok borsot tör az egész magyar nemzet orra alá...biztosan ez a hobbija!

Címkék: roma cigány fico

A bejegyzés trackback címe:

https://romakerdes.blog.hu/api/trackback/id/tr801008068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trulll 2009.03.17. 18:29:20

Hja kérem. Szlovákiában most elnökválasztási kampány van. A románok Sólyom urat b@szogatják, Fico az egész kormánynak szól be. Most a szerbek jönnek....

krach 2009.03.17. 19:08:17

Nem szoktátok még meg, hogy ez az ember össze-vissza beszél?
süti beállítások módosítása