Magyar korfa - cigány korfa

 2009.05.14. 17:32

A HVG 2009/18. számában található az itt látható grafikon. A piros színnel a magukat magyar nemzetiségűnek vallók, kékkel pedig a magukat romának vallók korfája látható.

A különbség szemmel látható, úgy gondolom nem kell túl sok magyarázatot fűznünk hozzá: a romák legnépesebb korosztálya a legfiatalabbak csoportja, míg a magyarok közt sokkal kevesebb a gyerek.

Ez a tény sok mindennel magyarázható, mindenki elgondolkodhat rajta. De ha ez a trend a továbbiakban is fenn fog maradni, előfordulhat, hogy a romák létszáma hosszú távon meghaladhatja a magyar nemzetiségüekét.

Ezért (is) nagyon fontos, hogy a roma integráció kiemelt szerepet foglaljon el a mindenkori magyar kormány programjában. Fontos, hogy ne legyen különbség sem oktatási, sem szociális sem bármilyen más területen a két népcsoport közt.

 

Címkék: roma cigány korfa

A bejegyzés trackback címe:

https://romakerdes.blog.hu/api/trackback/id/tr531121752

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csucsu - REFLUX 2009.05.17. 00:57:38

M. Péter György nyílt levele a magyarországi rasszizmusról Los Angelesből "-Ez egy könyv? -Nem, ez a plafon." (egy életcentrikus orosz nyelvkönyvből) Kedves honfitársaim! Roma barátaim! Szomorú vagyok, szomorú, mint a fa…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grafter · http://grafter.blog.hu 2009.05.15. 18:00:46

Érdekes szembesülni egy ilyen ábrával. Nem tudom mikor lesz a következő népszámlálás, de ha ez a tendencia folytatódik, akkor legközelebb a piros ábrának nem lesz alja, na de a kék...

Kartal (rezervált) 2009.05.17. 20:10:48

Biztos én vagyok hüjje, de az a véleményem, hogy a cigányintegrációt elsősorban a CIGÁNYOKNAK kellene akarni. Ők kellene odamenjenek minden munkalehetőségre, megfürödve, hajat mosva, tisztán, és ha már felvették őket, dolgozni rendesen. Tudom mit beszélek, mert abból a több száz cigányból, akikkel volt szerencsém eddig egy helyen dolgozni, két kezemen meg tudom számolni, hányan voltak ilyenek. Voltak, de nagyon kevesen. A lógósoknak is volt munkájuk, és ha valaki rájuk szólt, hogy esetleg dolgozhatnának is, még felháborodtak, hogy "azé me cigány vagyok?", vagyis nekem senki ne papoljon kirekesztésről. Az integráció nem a kormányon és nem rajtunk múlik, hanem a cigányokon.
A cigánypolitikusok ezt kellene megmagyarázzák nekik, nem a bűnözők mosdatása lenne a dolguk...

Kitartó 2010.04.06. 23:21:59

A cigányokat a munkára, tanulásra rávenni nem lehet, ezért kényszeríteni kell őket.

Magóg napján (törölt) 2010.05.19. 15:43:49

@Kitartó: Ha már kényszerítünk valakit valamire... akkor ki is telepíthetjük, nem?

Girhes Joe 2010.11.30. 13:56:17

Ebben az egyben ki kell jelenteni, hogy a cigányok előrébb járnak a magyaroknál. Ők bezzeg nem fognak 50 év múlva kihalni... A megoldás nem az lenne, hogy a cigányok szaporulatát rontjuk le a magyarokéhoz, hanem fordítva. Akkor nem lenne nyugdíjprobléma sem.
süti beállítások módosítása