Roma ultimátum

 2009.03.06. 06:55

Azt mondják az első lépés a világ jobbá tételéhez vezető úton a felismerés, hogy eddig rossz úton haladtunk. Rossz irányba mentünk, rossz (közlekedési) eszközt használtunk. Ilyenkor meg kell állni, körbenézni, gondolkodni és elindulni egy másik (talán jó) irányba.

Úgy látom, ezt történt ma a romák ügyében is. Ajánlom mindenki figyelmébe ezt a cikket. A hely szűke miatt, nem idézem az egészet, de kiemelnék 1-2 megállapítást.

  • "Soha nem látott egységben jelentették be a fontosabb roma civilszervezetek, hogy felmondják az együttműködést kormánnyal, ha nem teljesülnek a követeléseik"
  • "Sem a problémák nagyságrendjéhez mért intézkedéseket, sem forrásokat nem biztosítottak ahhoz, hogy csökkenjen a szociális távolság a roma tömegek nyomora és a társadalom átlaga között."
  • "Ha a kormányhoz, a pártokhoz, közjogi méltóságokhoz eljuttatott követelésekre nem kapnak pozitív választ, a roma szervezetek más utat keresnek a politikai érdekeik képviseletére"
  • "a cigányok önkéntes etnikai regisztrációján alapuló szemlélet"

Mindenkép pozitívan értékelendő a felismerés az eddigi hibákról és a bátorság ezek kimondásához; valamint az a nyíltság, amivel igenis megpróbálnak változtatni a helyzeten. Sok sikert!

Hűen a blog szokásához, most is feltennék 1-2 kérdést az adott témához:

  • Mi történhet, ha a kormány vagy a politikai pártok nem lesznek partnerek az elképzelések megvalósításához?
  • A roma szervezeteknél van-e jobb- és bal oldal? És ha igen, hogyan fognak tudni együttműködni?
  • Hogyan fogják mérni a sikerességet? Milyen szempontokat vesznek figyelembe és mik a mérőszámok, a kitűzött célok?

Címkék: roma cigány ultimátum miniszter

A bejegyzés trackback címe:

https://romakerdes.blog.hu/api/trackback/id/tr5984232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.03.06. 12:21:41

Nem gyülésezni kellene mindig, hanem normálisan élni, nem lopni és gyilkolni, valamint dolgozni! Mert lassan már nem lesz miböl eltartani, a dolgozni nem akaró, de folyton követelözö kisebbséget-a cigányokat!Mert a jogokat azt ismerik, ám a kötelességükröl nem tudnak!Legyen cigány miniszter, ha eltartsák önmagukat, a cigányokkal együtt. Igy legalább nem kell a sok segélyt és az alanyi jogon járó juttatásokat nekünk--többségieknek--fizetnünk.Mert követelni lehet, de azért tenni is kellene--nem csak a szavak és a szólamok mentén--hanem a valóságban is!

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.03.08. 19:47:34

A romák több pénzt akarnak. Nahát. Nem mi fogjuk megoldani a problémáikat, hanem ők - vagy nem.
süti beállítások módosítása