"Cigány vagyok, lekurvázott nő, aki állítólag százmilliókat síbolt… Megüzenték, hogy a minisztériumba se tegyem be a lábam" – nyilatkozta a Népszabadságnak Borovszky Tímea.

Borovszky Tímeát Hiller István szakminiszter függesztette fel állásából egy közérdekű bejelentés alapján lefolytatott belső vizsgálat után. Az oktatási miniszter elrendelte az esélyegyenlőségi főigazgatóság gazdálkodásának átvilágítását 2006-tól kezdve. Úgy értesültünk, a pénzügyi vizsgálatok során az ellenőrök átnézték azokat a szerződéseket, amelyeket a Borovszky Tímea ismerőseinek, barátainak érdekeltségébe tartozó cégekkel kötöttek.

Több neve elhallgatását kérő cigány értelmiségi úgy látja, összefüggés lehet a Borovszky-ügy kirobbantása a kormányfőváltás és Hiller István elmozdítása között. Elképzelhetőnek tartják, hogy Magyar Bálinthoz hasonló szellemiségű, SZDSZ-hez közeli személy veheti át ismét a szaktárca vezetését azért cserébe, hogy a liberálisok támogatják Gyurcsány Ferenc javaslatát a kormányfőcseréről. Magyar Hírlap

A cigány kisebbségi közoktatási szakértő már 2003-tól jelezte, hogy a szaktárca céljai, tevékenysége a romák integrálására nem használ a cigányságnak. VG

A Romakérdés Blog szokásos kérdései:

  • Mi zajlik az OM-ben? Ki hazudott kinek, ki kit fizetett le és ki mit hamisított? Szeretnénk tisztán látni?
  • Mik a romakát felkarolni hivatott program lényeges, sarkalatos pontjai?
  • Hogyan lehetne integrálni a romákat az oktatás eszközeivel?
  • Ki fog végre rendet tenni ezen a területen?

Címkék: oktatás roma cigány bűn miniszter borovszky

A bejegyzés trackback címe:

https://romakerdes.blog.hu/api/trackback/id/tr751022909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kom-mentalista 2009.03.24. 19:30:30

A helyzetet elnézve egy biztos: mostanában nem nagyon lesz itt rend. És addig, amíg olyan emberek dolgozzák ki az oktatási programokat, akik soha nem tanítottak, addig nem is várok túl nagy eredményt...sajnos!

boj (törölt) 2009.03.24. 20:36:56

"Magyar Bálinthoz hasonló szellemiségű, SZDSZ-hez közeli személy veheti át ismét "

Pfff...

thedealer (törölt) 2009.03.25. 02:12:25

Kedvenc OM-es tapasztalatom
Palyazatunk visszautasitasa utan szemelyesen erdeklodtunk, mire elkuldtek minket egy bizonyos osztalyhoz ahol a beszelgetes 2.-ik perceben a kovetkezo szovaltas zajlott le.
- Van onok kozott roma?
- Mi nem tartjuk nyilvan a tagok szarmazasat.
- Hat az kar, ebben az esetben mi sajnos nem segithetunk, ha onoket visszautasitottak akkor biztos formai okok voltak beadvanyban.
- Van kozottunk olyan aki velemenyunk szerint roma szarmazasu, de ezt meg egyeztetni kell az erintettel, hogy vallalja-e szarmazasat ilyen ugyben. Mint mondtam, mi egy fotokiallitast szervezunk... hogy fogalmazzak... nalunk a muveszeti ertek a kerdes es nem a muvesz hovatartozasa.
- Ha van kozottuk cigany, akkor hivjanak fel... roma... akarom mondani. Mindegy - hivjanak ha atgondoltak... OK? Ha van roma tag az egyesuletben akkor kellenek az adatai meg ilyenek...

... ez igy 2008-2009 Magyarorszag, balliberalis, alkotmany es jogtisztelo Oktatasi Miniszteriumi titkara...

- mi azota kaptunk tamogatast egy nemet forrasbol.
- megrendeztuk a kiallitast Berlinben
- azota sem tartjuk nyilvan a fotomuveszeint hovatartozasat (mert az nem lenne se etikus, se torvenyes, se alkotmanyos) es kozottunk meg csak nem is mindenki liberalbolsi...
süti beállítások módosítása